Vikten av sociala medier

Under min praktikperiod på byrån i Göteborg har jag även lite andra sidoprojekt, bland annat Svante Bonde som ni ser här nedan. Jag gör en ny grafisk profil med ny hemsida, facebook sida, visitkort osv. Jag har verkligen fått uppleva hur viktigt det är med sociala medier nu! Räckvidden är stor, man når många utan att betala skjortan och det går fort att sprida erbjudanden och nyheter. Även om många företag använder sig av sociala medier tycker jag knappast att de gör de med förnuft! Här är några tips när man ger sig ut på sociala medier som ett företag/verksamhet:

1. Var konsekvent. Använd samma profilbild på alla medierna, tala samma språk och gör det lätt att hitta den information man vill åt i alla medier. Uppdatera regelbundet för att behålla besökarna och öka trovärdigheten för ditt företag/verksamhet. Var uppmärksamheten och räckvidden stor? Då kanske det är dags att sätta en person på att sköta underhållet på era sociala medier. Det kan verkligen unna sig i framtiden!

2. Vem pratar du med? I och med sociala medier blir det enkelt att ha en relation med kunderna/besökarna. Lista ut vad du vill säga, vem du säger det till och varför du säger det. I vilken form vill ni prata? Här kan det vara nödvändigt att skapa ett alias "lager Linus" eller "Carin i supporten". Var lyhörd och generös. I dagens samhälle är vi vana att få mycket information och erbjudanden gratis så bjud på er! Visa bilder från er verksamhet, fråga kunderna om feedback och erbjud personlig support.

3. Anpassa innehållet efter mediet. Twitter är perfekt för åsikter, resuméer och feedback. facebook är perfekt för delning av information och bilder - här är interaktiviteten hög! Använd instagram för inspiration eller personliga bilder från er verksamhet! Film på instagram är ett lätt och snyggt sätt att inspirera kunder/besökare på!