Snökaos

  Kolla hur mycket snö det har kommit i Sunne! Det är så mysigt! Och kallt....

Kolla hur mycket snö det har kommit i Sunne! Det är så mysigt! Och kallt....

Att lämna en storstad för en håla är en konst. Det är en balansgång mellan asfalt och trädtoppar, mellan lugnet och stressen, mellan vemod och puls. Kontrasterna är så vackra att jag inte kan leva utan det ena eller det andra, men så är det mycket annat i livet också. Det är nog delvis meningen med livet. Eller kanske inte meningen med det men det är absolut livsviktigt med kontraster.

Det finns otroligt mycket mycket komik i kontrasten Göteborg/Sunne. Göteborg är fyllt med trend känsliga människor och i Sunne går man i flercejacka och plast crocs. I Göteborg tar du dig runt med tåg, spårvagn, båt eller buss men i Sunne finns det bara ett dieseltåg. I Göteborg finns det fina små trendiga butiker men i Sunne finns bara Lindex och någon garnbutik. I Göteborg är man arg på Västtrafik och i Sunne är man arg på skogsägarförsäkringen.

Jag har alltid förespråkat kontraster och innebörden att leva ett kontrastrikt liv men det känns som att det går många förbi. Sanningen är ju att vi mår bra av kontraster. Man bör vräka i sig pizza ibland och man bör äta sallader ibland. Man bör ha roligt ibland och dötrist ibland. Man bör spendera mycket pengar ibland och leva riktigt snålt ibland. Man bör lyssna på Håkan ibland och på Jay Z ibland. Balansen hittar vi själva men den där jämvikten i vågskålen gör att vi mår bra. /E