Kör bara kör!

image.jpg

I dagens samhälle råder tvetydiga budskap när det gäller träning och hälsa. I samma tidning kan det finnas en artikel som "vila dig i form" eller "älska dina kurvor" medans det samtidigt finns mängder med "bränn 5 kilo på två dagar" och "träna effektivt på lunchen" osv. Vi blir påverkade varje dag! Det finns bikinifitness tjejer över hela instagram, crossfit entusiaster överallt, långdistanslöpare som ständigt springer nya lopp och så finns det yoga folk som bara äter rawfood och andas med näsan. Ibland blir jag inspirerad av människor som dessa (och deras livstil/hängivelse) men det kan snabbt gå för långt, jag tappar bort mig själv i jakten på något någon annan har helt enkelt. Det tror jag alla varit med om. Isåfall - läs Kalle Zachari Wahlströms bok! 

Jag har en unik relation till träning och den relationen är  livsviktig för mig. Gymet är som mitt andra hem, det fungerar som terapi och det är dit jag går när jag är glad, ledsen, arg, besviken eller stressad. Jag kan en hel del om styrketräning och det är därför den träning som gett mig mest självförtroende och styrka de senaste åren. Utöver de tre styrkepassen i veckan tränar jag även löpning (till och från kravlöst), ibland hoppar jag in på ett spinningpass och har jag tid går jag gärna på Bodybalance. Jag mår bra av att få träna lite olika saker, även om samhället säger till mig att låta mig uppslukas av en enda träningsmetod/livsstil. Jag kör mitt eget race och det går faktiskt alldeles utmärkt! 

Nu börjar jag sakta hitta tillbaka till min styrka, min motivation och min kärlek till träningen igen. Jag skiter helt enkelt i vad andra säger eller tycker om min träning, hur länge jag tränar eller hur jag ser ut/låter när jag tränar. Allt som räknas är svetten som rinner, musiken i mina öron och jävlar anammat i mig som alltid piskar på! 

Vill jag kämpa för en hälsosammare, starkare och snyggare kropp så gör jag det, skitsamma om jag skulle vara styrd av ideal och samhället (det är vi ju alla på gott och ont ändå?) - gå ut och kör bara! Våga ta din plats, våga svettas och glöm inte bort att ha roligt under tiden!