Söndags pepp #1

Jag älskar när andra bloggar delar med sig av olika pepp inlägg! Länge har jag tänkt på om jag skulle göra något liknande här. Vad gör jag egentligen för att finna kraft, glädje och hur klarar jag av min vardag? Jo jag har ju honom. Min Jesus, min gud. Det är ju i honom jag finner lugnet & styrkan så visst ska jag skriva om det? Jag har tänkt såhär: Jag väljer ut ett bibelord varje söndag och skriver några tankar kring det och så ger jag er till uppgift att själva reflektera vidare. Okej? Då åker vi!

Jag börjar denna serie med ett klassiskt, starkt och populärt bibelord som jag faktiskt haft i tankarna ganska mycket det senaste. Ofta tvivlar jag nämligen på mig själv, mina kunskaper och på min framtid. Jag kan tänka att "nej men det kommer ju aldrig att gå" "Fattar du att du inte kan Emilia" och "Tänk om det blir jobbigt och svårt, nej det vågar jag inte" . Ibland går tankarna så långt att jag börja fundera i banor som "Äh det är nog meningen att jag inte ska..." och "Det finns andra som gör det där bättre ändå..." "Det är ingen idé att tänka på det, du kommer aldrig att nå dit ändå". Det är lätt hänt i dagens samhälle att vi tänker så och tror att vi alla gör det ibland, mer eller mindre. 

När jag tänker på bibelordet så funderar jag på vem Jesus är. Vad han vill med våra liv egentligen? Älskar han oss så vill han väl att vi alla ska blomstra och att vi ska våga göra allt det där som vi drömmer om? Visst är det så att vi bara måste lita på honom?  Han ger ju oss den kraft vi behöver. Det står ju så tydligt där. Att allt kan vi göra genom honom. /E