ny inspiration och god mat

 Processed with VSCO with f2 preset
  Halloumisallad med ruccola, spenat, äpple och rödlök. Fläskfilé och mitt nya absoluta favoritvin med inslag av choklad och lakrits - loooove!

Halloumisallad med ruccola, spenat, äpple och rödlök. Fläskfilé och mitt nya absoluta favoritvin med inslag av choklad och lakrits - loooove!

Idag har jag varit ledig, vilket resulterade i att jag tog hand om tvätt, mat, handling, fix av ärenden och sedan fick gjort en grej jag skjutit upp länge. Det är så lyxigt att jobba hemifrån och få iordning hemma, i tankarna och själen! Idag har jag hunnit lyssna på 4 avsnitt av Colting podd (en hälso-entreprenör) efter tips från min farbror och bror. Vi är rätt så lika i vår släkt och hittar vi en kosthållning eller ett träningsupplägg/sport vi gillar så kör vi all in.

Colting propagerar bra mat med så liten innehållsförteckning som möjligt, så lite socker och kolhydrater som möjligt men med mer fett så som avocado, olivolja, nötter, fet fisk osv. Mer stenålderskost. Alltså tvärt emot de kostråd jag och många andra fått tidigare. Jag börjar nämligen ana att min glutenintolerans (tre år utan nu) och svullna mage kommer från att ha fått i mig för mycket kolhydrater och socker genom åren. Nu orkar varken jag eller min mage mer så nu ska jag testa Coltings smarta mat tänk. Jag hoppas på mer och jämnare energi, mindre svullenhet och att känna mig mer välmående och stabil.

Idag slängde jag all lätt kvarg (med sötningsmedel), margarin och julmat  jag hade hemma för att köpa hem grekisk yoghurt, smör, bra kött och extra mycket grönsaker. Känns fantastiskt och peppigt att köra på med detta upplägg! Jag som har testat nästan alla andra dieter,  träningsformer och läkemedel för att få magen bra har inte hittat något som hjälper och verkligen inte fått någon hjälp av sjukvården, trots att jag sökt flera gånger. Farväl socker och kolhydrater! Nu ska min tarm läka!/E