Midsommardagen - i mat!

Först dukade jag och Gustaf upp frukost åt mamma och Joakim som kom hem sent på midsommarnatten. Vi flyttade ganska snabbt ut bordet mer i solen och jag kan lova att vi åt jordgubbar till frukost!

midsommar_18-12.jpg

Sedan fick var och en hålla på med sin grej ett tag, Gustaf grillade lamm på låg temperatur, jag la mig och solade, Joakim skissade på en utbyggnad av stugan och mamma la sig till sist intill mig i solen. Skönt! När vi hoppat i det iskalla vattnet och var på väg tillbaka till stugan hittade vi mormor som irrade omkring i området med sin lilla bil. Vi lotsade henne rätt och la oss i solen en stund till.

midsommar_18-13.jpg

Vi blev ju hungriga igen sen och då bjöds det på förrätt - grillat bröd med västerbottenost, gräddfil, rädisor, lök och löjrom. När det var uppätet bytte vi från cava till rödvin för middagen bestod ju av Gustafs grillade lamm! (det var egentligen mammas kompis lamm, men Gustaf hade ju grillat den). Det var helt otroligt gott i alla fall!

midsommar_18-15.jpg

Jag hade köpt en ny leksak till Vessla så vi lekte med den mellan maten och efterrätten. Mormor gillade Vessla väldigt mycket och fick genast tankar om att skaffa valp. Nu återstår det bara att se om hon fullföljer idén - men jag håller tummarna! 

midsommar_18.jpg

Så var det dags för efterrätten som mormor bakat - glutenfri jordgubbstårta! Det måste man ju bara äta när det är midsommarhelg? ps. Vessla fick ingen tårta

midsommar_18-16.jpg

När magarna var mättade och vi hade pratat en lång stund om livet, politiken och psykisk ohälsa så packade vi ihop och åkte hem för Sverige spelade ju match mot Tyskland. Det var denna midsommarhelgen det! /E

midsommar_18-20.jpg

När magarna var mättade och vi hade pratat en lång stund om livet, politiken och psykisk ohälsa så packade vi ihop och åkte hem för Sverige spelade ju match mot Tyskland. Det var denna midsommarhelgen det! /E